Mercedes CLA Shooting Brake spreman za premijeru

Mercedes još uvek nije zvanično najavio premijeru modela CLA Shooting Brake, ali na osnovu najnovijih nezvaničnih fotografija sa testiranja možemo očekivati da to bude vrlo brzo.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

10:38

Default images

Prototip je zadržao deo "kamuflaže" ali nemački proizvođač praktično nema šta da krije, s obzirom da se znalo da će CLA Shooting Brake svojim zadnjim delom podsećati na model CLS Shooting Brake, dok je prednji deo vozila preuzet je od kupe limuzine CLA.

Mercedes je razvoj ovog modela započeo ohrabren početnim rezultatima prodaje modela CLA, koji je u međuvremenu za godinu i po dana prodat u 100.000 primeraka.

CLA Shooting Brake sigurno neće biti toliko popularan, ali očekuje se da će privući mlađe kupce, koji su inače ciljna grupa kada je reč o Mercedesovim kompaktnim modelima sa prednjim pogonom.
Foto: worldcarfans.com
Motori će takođe biti preuzeti od standardnog modela CLA.

Od benzinaca, na raspolaganju su 1.6 litarski motor sa 122 ks i 156 ks, kao i dvolitraš sa 211 ks. Izbor dizelaša obuhvata 1.5 l sa 109 ks, 1.8 l sa 136 ks i 2.1 l sa 170 ks.

Vrh ponude najverovatnije će biti rezervisan za AMG verziju sa dvolitarskim četvorocilindričnim benzincem sa 360 ks i 450 Nm.
Foto: worldcarfans.com
Mercedes CLA Shooting Brake mogao bi da ima premijeru na nekom od dva velika američka sajma automobila, u Los Anđelesu, krajem oktobra, ili u Detroitu, početkom 2015.

Automobil će se izrađivati ti u Mercedesovoj fabrici u Mađarskoj, koja je nedavno proslavila jubilej - 250.000 proizvedenih vozila.

Saznajte više o Mercedesu CLA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: