Najbrži produkcijski Audi - R8 Competition

Za kraj prve generacije sportskog modela R8, Audi je pripremio specijalnu ograničenu seriju Competition sa pojačanim motorom i brojnim kozmetičkim unapređenjima.

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

10:32

Default images

Audi planira da 2015. predstavi novi R8, ali pre toga želi da izvuče maksimum iz aktuelnog modela.

Kupcima će biti ponuđena verzija R8 Competition u ograničenoj seriji od 60 primeraka, a u Audiju kažu da je to njihov najbrži serijski automobil do sada.
Vozilo je opremljeno posebnim sportskim izduvnim sistemom sa sjajno-crnim cevima, specijalnim crnim alu felnama, keramičkim kočnicama, dok su kućišta retrovizora, prednji i zadnji spojler, difuzor, aerodinamički elementi na pragovima i brojni drugi detalji izrađeni od ugljeničnih vlakana.

Ugljenična vlakna korišćena su i u enterijeru, na oblogama vrata i centralnoj konzoli.
Da bi verzija Competition bila nabrži Audi R8 do sada, postojeći 5.2 litarski V10 pojačan je na 570 ks.

Motor je povezan sa sedmobrzinskim S tronic menjačem, zahvaljujući kome automobil od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) ubrzava za 3,2s, pre nego što dostigne maksimalnih 320 km/h.

Audi R8 Competition imaće premijeru u novembru, na auto-salonu u Los Aneđelesu, s obzirom da će ovaj model biti dostupan ekskluzivno na američkom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: