Čoper iz filma "Goli u sedlu" prodat za 1,35 miliona $

Čuveni motocikl marke Harley-Davidson, poznat kao "Kapetan Amerika", koji je glumac Piter Fonda vozio u kultnom filmu "Goli u sedlu" (Easy Rider) iz 1969, dostigao je na aukciji cenu od 1,35 miliona dolara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

10:07

Default images

"Kapetan Amerika" sa svom dokumentacijom, uključujući i Fondino pismo, prodat je u subotu uveče na aukciji kuće Profiles in History u mestu Kalabasas, severozapadno od Los Anđelesa.

Čuveni čoper čiji je rezervoar ofarban u boje američke zastave, dizajnirali su i modifikovali Klif Vogs i Ben Hardi na osnovu Fondinih sugestija.

Za potrebe filma "Goli u sedlu" pripremljena su dva motocikla "Kapetan Amerika" kako snimanje ne bi bilo prekidano ukoliko se neki pokvari.

Primerak koji je u subotu prodat korišćen je u sceni saobraćajke na kraju filma.



Aukcionar Džozef Madalena opisao je pre aukcije čoper kao "jednu od ikona američkog filma" rekavši da motor "izaziva snažne emocije čak i kod ljudi koji nisu bajkeri".

"To je oličenje šezdesetih, svega dobrog i lošeg što je ta decenija donela", rekao je on.

Izvor: B92, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: