Nikad bolja prodaja Mercedesa S klase

Mercedes je saopštio da je isporučio 100.000 primeraka nove S klase, od kada je pre godinu dana počela prodaja ovog modela. To je prvi put u istoriji S klase da je prodat ovoliki broj automobila tokom prve godine na tržištu.

Izvor: B92

Petak, 17.10.2014.

15:38

Default images

Jedan od razloga za tako dobar prodajni rezultat jeste odluka Mercedesa da se nova S klasa u kratkom roku od premijere nađe na tri pojedinačno najvažnija tržišta, u Nemačkoj, Kini i SAD.

Samo za prvih devet meseci 2014. kupcima je isporučen 75.391 Mercedes S klase, što je za 105,8% više u poređenju sa istim periodom 2013. godine, kada se još uvek uglavnom prodavala prethodna generacija ovog modela.

Od januara, zaključno sa septembrom, prodato je više primeraka S klase nego tokom čitave 2012. i 2013. godine, a samo u septembru je plasiran 9.501 automobil.

Očekuje se da će najnovija generacija Mercedesa S klase biti najprodavanija u istoriji ovog modela. Predviđeno je da kupcima bude ponuđeno ukupno 6 verzija, od kojih su već dostupni standardan model, zatim varijanta sa nešto dužim međuosovinskim rastojanjem i kupe.

Njima će se pridružiti kabriolet, superluksuzna verzija sa još dužim razmakom između osovina, koja će zameniti Maybach, kao i Pullman varijanta sa tri reda sedišta.

Pročitajte o Mercedesu S klase koji troši 2,8 l/100 km.

Saznajte više o istoriji Mercedesa S klase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: