Lotus će opstati, ali po koju cenu?

U britanskom proizvođaču sportskih automobila, koji već nekoliko godina pokušava da se izvuče iz krize, očekuju se nova previranja. Rukovodstvo Lotusa objavilo je da će zbog restrukturiranja te kompanije morati da otpusti četvrtinu od ukupnog broja radnika.

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

11:12

Default images

U saopštenju koje potpisuje izvršni direktor Lotusa, Jean-Marc Gales, navodi se da će bez posla ostati 325 ljudi.

"Da bi Lotus imao održivu budućnost, neophodno je optimizovati broj i strukturu zaposlenih", izjavio je Gales.

"Potreban nam je jedan broj ljudi sa određenim znanjem i veštinama. Na žalost, to znači da će deo osoblja morati da ode iz kompanije", rekao je direktor Lotusa.

Prema njegovim rečima, Lotus će nakon restrukturiranja postati konkurentnija kompanija na tržištu sportskih automobila i ponovo će biti u stanju da proizvodi modele sa inovativnim inženjerskim rešenjima koji su u vrhu u svojoj klasi.

Da bi Lotus povratio svoje pozicije, osim promena u strukturi zaposlenih, biće neophodno da što pre ponudi tržištu, nov svež model i vrati se na svetsku pozornicu na nekom od velikih sajmova automobila.

Čuvena britanska automobilska marka trenutno se nalazi u vlasništvu malezijske poslovne grupacije DRB Hicom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: