Najveću Rolls-Royce flotu na svetu imaće hotel u Makau

Rolls-Royce je potpisao ugovor sa hotelom Louis XIII iz kineskog Makaa o isporuci 30 specijalno opremljenih primeraka modela Phantom u vrednosti od 20 miliona dolara.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

10:42

Default images

Reč je o najluksuznijim modelima sa produženim međuosovinskim rastojanjem, od kojih će dva vozila biti najskuplji primerci Rolls-Royce Phantoma ikada, zahvaljujući brojnim pozalećenim ukrasnim detaljima, kako na spolajšnjosti, tako i u enterijeru vozila.

Rolls-Royce nije saopštio više detalja, osim da će automobili biti opremljeni posebnim satovima koje je dizajnirala kompanija Graff Luxury Watches.

Vozila će biti deo flote novog luksuznog hotela Louis XIII koji će prve goste primiti početkom 2016. godine. U međuvremenu, budući šoferi proći će specijalnu obuku za vožnju i korišćenje ovih Phantoma.
Vrednost ove pojedinačno najveće narudžbine Rolls-Royce automobila u istoriji kompanije iznosi 20 miliona dolara (15,44 miliona evra).

Ulaganje hotela u nabavku tolikog broja super-luksuznnih automobila ne iznenađuje, ako se zna da je kineski grad Makao najveća azijska destinacija za kockanje.

Makao za manje od dva meseca od kockanja zaradi više nego američki Las Vegas u čitavoj godini, dok su godišnji prihodi 2013. godine dostigli rekordnih 45 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: