Novi MINI biće u skladu sa imenom ove marke

Poslednjih godina MINI automobili postajali su sve veći i veći, pa su mnogi smatrali da je ovaj brend izgubio pravo na svoje ime. Prema pisanju britanskih medija, u pripremi je novi MINI koji će zbog svojih malih dimenzija zasluženo nositi ime ove marke.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

11:58

Default images

Proizvođač automobila koji je svoje ime i reputaciju stekao zahvaljujući legendarnom klasičnom Miniju iz sredine 20. veka, počeo je da pravi automobile koji više nisu "mini".

Taj trend mogao bi da bude zaustavljen jer u kompaniji sada žele da naprave zaista mali MINI. Kao osnova za novi model trebalo bi da posluži koncept Rocketman, koji je izazvao pozitivne reakcije publike na auto-salonu u Ženevi 2011. godine.

Sa dužinom ispod 3,5 m, MINI Rocketman ima odgovarajuće dimenzije koji ga čine mogućim naslednikom klasičnog Minija.
MINI Rocketman koncept iz 2011.
Šef dizajna MINI-ja, Anders Warming, potvrdio je da je kompanija zainteresovana za proizvodnju jednog takvog modela, ali je dodao da će zvanična potvrda o novom MINI-ju stići tek kada budu "imali nešto opipljivo".

Problem neodgovarajuće UKL platforme, koja nije predviđana za tako mala vozila, mogao bi da bude rešen u saradnji sa nekim drugim proizvođačem automobila.

Spekuliše se da će vlasnik marke MINI, BMW, pozajmiti paltformu od kompanije Toyota, sa kojom već radi na nekim projektima.

Budući mali MINI, koga ne treba očekivati pre 2016. godine, na tržištu će se suprotstaviti novoj generaciji Smart modela, a procenjuje se da će se njegova početna cena iznositi 11.500 funti (oko 14.500 evra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: