Citroenov luksuzni brend DS postaje zasebna marka

Citroenovi premijum modeli koji imaju oznaku DS, od 2015. prodavaće se u Evropi kao izdvojena automobilska marka, izjavio je predsednik kompanije Peugeot-Citroen (PSA), karlos Tavares.

Izvor: B92

Subota, 13.09.2014.

22:39

Default images

PSA je još ranije najavio da će dodatno distancirati "obične" Citroenove modele od onih luksuznijih, sa DS značkom, a sada je ta odluka i ozvaničena.

U razgovoru za magazin Autocar, Tavares je rekao da se od 2015. godine DS modeli neće prodavati pod Citroenovim amblemom. DS brend će i dalje poslovati u okviru kompanije PSA, ali će za njega važiti posebni standardi prilikom razvoja i proizvodnje vozila.

Tavares kaže da želi da DS marka do 2020. postane konkurentna drugim evropskim premijum brendovima, poput Audija, tako što će proširiti postojeću gamu "novim, uzbudljivim modelima".

"Nove DS modele karakterisaće francuski stilski trendovi, tako da će ti automobili reflektovati francuski način života", objašnjava predsednik PSA.

U planu je da već u bliskoj budućnosti DS ponudi kupcima nekoliko novih globalnih modela, pa bi njihov ukupan broj trebalo da se poveća na šest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: