Bez di Montecemola proizvodnja Ferrarija će porasti

Nije proteklo ni 48 sati od kada je predsednik Ferrarija saopštio da odlazi sa te pozicije, a njegov naslednik, Serđo Markione, već je najavio da će povećati godišnju proizvodnju.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.09.2014.

22:07

Default images

Spekulacije da je jedan od razloga za smenu na vrhu Ferrarija odbijanje Luke di Montecemola da poveća godišnju proizvodnju, koja je ograničena na 7.000 automobila, potvrđene su najnovijom izjavom Markionea.

Šef grupacije Fiat Chrysler Automobiles i novoimenovani predsednik Ferrarija, rekao je da će ta kompanija početi da proizvodi više automobila jer je potražnja za super-sportskim modelima u svetu u porastu.

"Kada ne bismo povećali godišnju proizvodnju, lista čekanja bi postala predugačka, a kupci Ferrarija bi počeli da gube strpljenje", objašnjava Serđo Markione.

On nije precizirao koliko će automobila Ferrari proizvoditi na godišnejm nivou, ali prethodno se spominjao broj od 10.000 jedinica.

To bi bilo značajno povećanje u odnosu na ograničenje od 7.000 primeraka koje je uveo di Montecemolo kako bi očuvao ekskluzivnost brenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: