Kakve veze imaju kokoške i Mercedes sa mačkama i Ladom?

Mercedesov reklamni spot sa kokoškama već je poslužio kao inspiracija za kontra reklamu Jaguara. Ovog puta iz Rusije stiže parodija u kojoj su umesto kokošaka i Mercedesa glavni junaci mačke i Lada.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

08:24

Default images

Mercedes je 2013. osmislio zabavnu reklamu za S klasu u kojoj je uz pomoć kokoške i rešenja koje je "izmislila" priroda objasnio kako funkcioniše napredni sistem oslanjanja Magic Body Control:



Jednostavan i efektan spot podstakao je konkurenciju, pa je Jaguar napravio sopstvenu verziju ove reklame u kojoj se proziva Mercedes:



Najnovija parodija reklame sa kokoškama neočekivano dolazi iz Rusije i u suštini nema mnogo veze ni sa Mercedesom ni sa Jaguarom.

Video sa porukom "Lada - ne treba nam strano", koji se vrti na internetu motivisan je političko-ekonomskim tenzijama između Rusije i zapadnih zemalja i obostranim sankcijama:



Ne znamo ko je autor ovog spota, ali s obzirom da je Lada daleko izvan lige pomenutih automobilskih marki, video ima ironični prizvuk.

Poruka sa kraja koja sugeriše da Rusima pored Lade ne trebaju strani proizvođači zbog toga može da se tumači na dva načina. Ona sa jedne strane budi patriotska osećanja, ali kada se zna da Lada baš i ne spada u najkvalitetnija vozila, poruka ima upravo suprotno značenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: