Toyota ponovo prodaje Land Cruiser iz 1984. u Japanu

Zaljubljenici u automobile iz prošlih vremena imaju nostalgičan odnos prema starim modelima i smatraju da bi mnogi od njih mogli i danas da se proizvode. Toyota će kupcima na domaćem tržištu ispuniti tu želju, tako što će povodom tri decenije od predstavljanja modela Land Cruiser 70 ponuditi jubilarnu seriju ovog automobila.

Izvor: B92

Utorak, 26.08.2014.

11:35

Default images

Nakon što je 2004. prestao da se prodaje u Japanu, Land Cruiser serije 70 bio je i dalje dostupan u nekim zemljama, ali ne i na domaćem tržištu.

Toyota je sada odlučila da specijalnu seriju ovog modela ponudi i japanskim kupcima, i to u vremenskom periodu od godinu dana.
Procenjuje se da na domaćem tržištu još uvek vlada interesovanje za ovim modelom, pa se očekuje da Toyota mesečno primi oko 200 narudžbina.

U ponudi će biti standardna verzija sa 5 vrata, ali i pik-ap sa dva reda sedišta i otvorenim teretnim odeljkom.
Dizajn spoljašnjosti tek je neznatno modernizovan, a restilizovani su maska hladnjaka, hauba i farovi.
Iako je i unutrašnjost u retro stilu, kupcima će kao opcija na raspolaganju biti savremeni multimedijalni sistem.
Novi Land Criuiser serije 70 biće opremljen savremenim bezbednosnim sistemima uključujući vazdušne jastuke i ABS.

Unapređen je i pogonski sistem, pa će vozilo biti pogonjeno 4.0 litarskim V6 benzincem sa alumunijumskim blokom i VVT-i tehnologijom.
Motor proizvodi 231 ks (170 kW) i 360 Nm maksimalnog obrnog momenta, a uparen je sa petobrzinskim manuelnim menjačem. Prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja iznosiće 15,1 l/100 km.

Više fotografija jubilarnog Land Cruisera 70 možete pogledati u našoj Galeriji.

Da li i vi imate svog favorita među modelima iz prošlosti čiju bi proizvodnju trebalo obnoviti?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: