Lamborghini razmatra Huracan sa zadnjim pogonom?

Gotovo svi automobili marke Lamborghini koji su proizvedeni u poslednje dve decenije imaju pogon na sva četiri točka. Izuzetak su pojedine specijalne ograničene serije kod kojih se snaga motora prenosi na zadnju osovinu, kao što je bio Gallardo Valentino Balboni.

Izvor: B92

Petak, 22.08.2014.

13:32

Default images

Lamborghini je na manifestaciji Concours d’Elegance u kalifornijskom Pebl Biču predstavio trkački Huracan Super Trofeo sa zadnjim pogonom, namenjen isključivo vožnji po stazi.

Ubrzo nakon toga, pojavile su se informacije o mogućoj specijalnoj serijskoj verziji Huracana koji bi takođe imao zadnji pogon i koji bi mogao da se vozi i po javnim putevima.

Poslednji serijski Lamborghini koji je imao pogon na zadnjim točkovima bio je Gallardo Valentino Balboni. Proizvedeno je svega 250 primeraka ove verzije koja je dobila ime po čuvenom test vozaču Lamborghinija.

Spekulacije o Huracanu sa zadnjim pogonom podgrejala je i izjava šefa Lamborghinija, Stefana Vinkelmana, koji je rekao: "Ako smo takav automobil napravili na bazi Gallarda, moguće je to uraditi opet i ta opcija postoji".

"U opticaju je veliki broj mogućih varijacija Huracana, jer kupci to očekuju", kazao je Vinkelman.

Jedna od prednosti Huracana sa zadnjim pogonom je što bi automobli bio lakši, ali i verovatno jeftniji od standarne verzije.

Ipak, pre nego što se ozbiljnije pozabavi ovom idejom, Lamborghini ima prioritet da na tržište izbaci kabriolet verziju modela Huracan, koja će sigurno biti atraktivna za mnoge potencijalne kupce i od koje mogu da se očekuju dobri prodajni rezultati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: