Može li Top Gear bez Klarksona?

Izgleda da rukovodstvo BBC-ja počinje da gubi razumevanje za ispade Džeremi Klarksona nakon skandala zbog upotrebe rasističkih izraza. Direktor televizije BBC, Deni Koen, izjavio je da su u planu promene u emisiji Top Gear i da niko nije nezamenjiv, pa ni Klarkson.

Izvor: B92

Petak, 22.08.2014.

10:47

Default images

"Nijedan TV voditelj nije važniji od TV korporacije", upozorio je Koen, aludirajući na Klarksona.

Koen je izjavio da je posebno zabrinut što Klarkson ne uviđa da postoji problem oko nekih njegovih izjava i rečnika koji je tom prilikom koristio i dodaje da poznati voditelj smatra da BBC preteruje kada ga optužuje za rasizam.

Direktor televizije BBC potvrdio je da će skandal koji je voditelj Top Geara izazvao svakako uticati na emisiju u budućnosti, i naglasio da je on lično "veoma nesrećan" zbog Klarksonovog rečnika.

Koen, koji je ranije javno branio Klarksona, tvrdeći da voditelj nije rasista, sada je stavio do znanja da je njegovo ponašanje neprihvatljivo.

Na pitanje da li je poznati voditelj ipak previše vredan za BBC, da bi ga se ta televizija odrekla, Koen je odgovorio fudbalskom metaforom: "Nijedan fudbaler nije nezamenjiv i nije veći od kluba za koji nastupa."

Početkom avgusta BBC je saopštio da je sproveo internu istragu o emisiji Top Gear zbog spornih izjava voditelja tokom snimanja.

Klarkson, koji nikada nije imao dlake na jeziku, početkom godine je optužen da je u jednoj od ranijih emisija izgovorio razbrajalicu u kojoj se koristi rasistički izraz "niger", zbog čega se kasnije izvinio i tražio oproštaj od javnosti:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: