Volvo: Novi XC90 je šansa koju ne smemo propustiti

Novi XC90 je ključni model za planove kompanije da poveća prodaju i da pokuša da se približi premijum proizvođačima kao što su Audi, BMW i Mercedes, izjavio je izvršni direktor Volvoa, Hokan Samuelson.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

08:21

Default images

Iako je na prvi pogled reč tek o smeni generacija jednog SUV modela, novi XC90 je mnogo više od toga.

Ovaj model zameniće prvu generaciju koja se uz manje promene proizvodila od 2002. To je ujedno i prvi u nizu modela koji će koristiti novu platformu i motore, i deo je projekta obnove čitave game u koji Volvo planira da uloži 8,3 milijarde evra.

Novi XC90 je i prvi Volvo koji je u potpunosti razvijen pod rukovodstvom kineske kompanije Geely, što znači da neće koristiti ni jednu komponentu prethodnog vlasnika švedskog brenda, Forda.

Zbog svega toga, Volvo ima velika očekivanja od ovog modela.

"Nećemo imati drugu šansu. XC90 jednostavno mora da uspe", bio je otvoren je Hokan Samuelson.

Druga generacija Volvoa XC90 biće predstavljena 26. avgusta, dok će publika moći da se upozna sa ovim vozilom na sajmu automobila u Parizu, u oktobru.

Zavirite u novi Volvo XC90.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: