Saab za sada bezbedan, neće biti prinudne naplate duga

Švedska automobilska marka izbegla je bankrot nakon što je jedan od poverilaca, LaboTest AB, povukao zahtev za prinudnu naplatu duga. Vlasnik Saaba, konzorcijum NEVS, tako je dobio još jednu šansu da pronađe novog finansijera, izmiri obaveze i nastavi poslovanje.

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2014.

21:45

Default images

NEVS, čiji ukupni dug zvančno iznosi 3,6 miliona švedskih kruna (393.000 evra), saopštio da poseduje imovinu čija je vrednost znatno veća od te sume. Problem je što konzorcijum ne raspolaže sa dovoljno novca na računu kako bi izmirio finansijske obaveze.

Jedan od snabdevača, firma LaboTest, podnela je nedavno sudu u Švedskoj zahtev da proglasi bankrot Saaba, ne bi li prinudnom naplatom došla do svojih 150.000 kruna (16.300 evra).

U međuvremenu, poverioci su od NEVS-a dobili uveravanja da će im dug biti isplaćen čim se pronađe novi finansijer, pa je zahtev sudu povučen.

Istovremeno, NEVS je objavio da nastavlja razgovore sa potencijalnim partnerima kako bi došao do neophodnih finansijskih sredstava za nastavak proizvodnje koja je obustavljena u maju, kada se Qingbo Investment, jedna od kompanija koja finansira konzorcijum, povukla iz posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: