Mazda priprema mali krosover za 2015?

Najave da bi Mazda mogla da ponudi krosover koji je manji od modela CX-5 datiraju još iz 2012. Realizacija jednog takvog vozila dovodila se u vezu sa novom Mazdom 2, s obzirom da bi novi krosover trebalo da bude baziran upravo na tom modelu. Nedavnim predstavljanjem nove Mazde 2 ponovo je aktuelizovana i priča o malom krosoveru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

08:19

Default images

Segment malih SUV i krosover modela postao je naročito popularan u poslednjih nekoliko godina, a konkurencija na tržištu se sve više zaoštrava.

Dobri prodajni rezultati modela kao što su Opel Mokka, Renault Captur ili Peugeot 2008, pokazuju da su kupci sve više zainteresovani za automobile iz ove klase.

Prema najnovijim informacijama, Mazda je blizu realizacije sopstvenog malog krosovera koji će u gami tog proizvođača zauzeti poziciju ispod modela CX-5. Šef Mazde Australija, Martin Benders, u razgovoru za Motor Report potvrdio je da je kompanija zainteresovana za deo kolača u tom automobilskom segmentu.

"Postoji veliki potencijal na tržištu malih krosovera i mi želimo da ga iskoristimo", izjavio je Benders.

On je dodao da razvoj Mazdinog modela "nije daleko od faze proizvodnje", pa se očekuje se da bi ovaj automobil mogao da se pojavi u prodaji 2015. ili najkasnije 2016. godine pod oznakom CX-3.
Nova Mazda 2
Kao što je već najavljeno, CX-3 će deliti platformu i paletu motora sa novom Mazdom 2, dok bi dizajnom trebalo da podseća na manju verziju Mazde CX-5.

Prilikom konstruisanja novog krosovera, akcenat će biti na smanjenju ukupne mase vozila i većoj ekonomičnosti pogonskih jedinica.

Kao i kod nove Mazde 2, u ponudi modela CX-3 naći će se novi 1.5 litarski dizelaš sa 105 ks (77 kW) i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta koji će biti uparen sa šestobrzinskim manuelnim ili automatskim menjačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: