Mercedes G63 AMG 6x6 "zalutao" na stazu

Otvoreni trkački dani prilika su da automobilski entuzijasti na stazi provozaju svoje ljubimce i da isprobaju sopstvene vozačke veštine. Posetioci jednog takvog događaja na holandskom Zandvortu prilično su se iznenadili kada su među modelima Ferrarija, Lamborghinija i drugim sportskim automobilima ugledali uljeza.

Izvor: B92

Sreda, 13.08.2014.

10:39

Default images

Kada se pojavio na Zandvortu, Mercedes G63 AMG 6x6 podsećao je na nekog grubijana koji je upao na igralište da bi klincima oduzeo loptu i pokvario im zabavu.

Visoki i nezgrapni terenac sa 6 točkova štrčao je među niskim elegantnim sportskim automobilima. Njegova neprilagođenost stazi najbolje se pokazala prilikom prolaska vozila kroz krivine a zahvaljujući snažnom motoru nešto bolji utisak ostavio je na pravcima:



Mercedes G63 AMG 6x6 opremljen je 5.5 litarskim bi-turbo motorm sa 544 ks i 760 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Vozilo je u stanju da iz mesta do 100 km/h stigne za manje od 6 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 160 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: