Hyundai najavljuje novi i20

Iako još uvek nije predstavljen javnosti, novi i20 već je ušao u konkurenciju za titulu "Automobil godine 2015" u Evropi. Nekoliko dana nakon nominacije, Hyundai nam pruža prvi uvid u dizajn ovog modela.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

09:51

Default images

Iako dizajnerski crteži novih modela koje kompanije plasiraju pre zvaničnih fotografija ne odslikavaju potpuno verno izgled automobila, očigledno je da će druga generacija i20 biti znatno modernija u odnosu na aktuelnu verziju.

Korejski proizvođač primenio je novi, "Fluidic Sculpture 2.0", stilski jezik koji je predstavljen na konceptu Intrado na ženevskom auto-salonu 2014.

Dizajn nove generacije karakteriše izdužena hauba i izvajane bočne strane. Kako bi automobila iz profila izgledao elegantnije, zadnji krovni nosači su zatamnjeni.
Na prednjem delu dominira velika šestougaona maska hladnjaka koja je oivičena hromiranom lajsnom. Uski, izduženi farovi, vizuelno povezani uskim prorezom koji se prostore između haube i prednjeg branika, naglašavaju sportski izgled automobila.

Moderan dizajn prenet je i na zadnji deo novog i20, zahvaljujući pre svega interesantno oblikovanim širokim stop svetlima.

Novi Hyundai i20 kreiran je u evropskom dizajnerskom centru u Riselshajmu, u Nemačkoj, a prve fotografije i tehnički detalji automobila biće objavljeni uoči svetske premijere koja će se održati u oktobru na sajmu automobila u Parizu.

Pročitajte o novoj generaciji modela Hyundai i10.

Vozili smo restilizovani Hyundai ix35.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: