Rimac ne proizvodi samo električne superautomobile

Mate Rimac je poznat po tome što je napravio prvi hrvatski električni superautomobil i prvi hrvatski električni bicikl/motocikl. Osim toga, on svoju naprednu tehnologiju koristi i za pomoć drugima.

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

12:28

Default images

Rimac je zajedno sa svojim timom nedavno pomogao jednom mladiću sa hendikepom da lakše prebrodi problem u kretanju sa kojim se svakodnevno suočavao.

Roli Bugnar dnevno prelazi ukupno 3 kilometra niz brdo i nazad, kako bi došao do prijateljeve garaže. Njegova dosadašnja invalidska kolica jedva su uspevala da obave taj zadatak, a razlog je bila slaba baterija. Roli voli i prati razvoj novih tehnologija pa je tako doznao i za Matu Rimca, kojem tehnologija vrhunskih baterija za električnih vozila nije strana.

Rimac je brzo shvatio da je Roliju preko potrebna pomoć, a čime ga je iznenadio i kako je pomogao ovom mladiću, pogledajte u priloženom videu:



Izvor: dnevnik.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: