Smart kreće stopama MINI-ja?

Daimler je nedavno predstavio novu generaciju modela marke Smart, a po svemu sudeći u ponudi će se naći veći broj verzija nego inače.

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

12:26

Default images

MINI je pokazao kako od jednog, početnog modela, gama može da se uveća na 7-8 različitih vozila. Smart bi mogao da primeni sličan recept.

Izvršna direktorka, Anet Vinkler, već je potvrdila da će se osim modela ForTwo i ForFour, u ponudi naći i ForTwo Cabrio, električni ForTwo EV, kao i Brabus verzija modela ForTwo.

I dok smo ove modele već mogli da vidimo u prethodnoj generaciji, novost je da će ovog puta i Smart ForFour dobiti kabriolet verziju. Prema najavama, ovaj automobil imaće pokretni platneni krov koji se "pakuje" kao kod FIAT-a 500C ili Citroena DS3 Cabrio.

Osim toga, spekuliše se i o produženoj verziji modela ForFour, koja bi bila namenjena kupcima u SAD i Kini, gde se neće prodavati klasični Smart ForFour. Za potrebe lansiranja novog modela, Smart je registrovao ime "ForMore".

Još jedan mogući kandidat za rastuću porodicu Smart automobila je mali krosover, koji bi bio konkurent MINI-ju Countryman, ali o tome je još uvek rano govoriti, s obzirom da Damler tek treba da proveri na tržištu rezultate prva dva modela.

Izvršni direktor Daimlera, Diter Ceče, ranije je priznao da razvoj i proizvodnja nove generacije modela marke Smart ne bi bili isplativi da nije bilo saradnje sa kompanijom Renault.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: