VW predstavio koncept kojim najavljuje model Jetta CC

Golf R 400 nije jedini konceptni automobil koji je Volkswagen predstavio na auto-salonu u Pekingu. Možda još zanimljivija je kupe limuzina NMC za koju se veruje da će poslužiti kao osnova za produkcijski model sličnih karakteristika.

Izvor: B92

Sreda, 23.04.2014.

11:37

Default images

Volkswagen je saopštio da koncept NMC (New Midsize Coupe) najavljuje kako bi mogla da izgleda buduća sportska limuzina koja će u gami zauzeti mesto ispod modela Passat.

Automobil je dugačak 4.597mm, širok 1.838 mm, a visok 1.422 mm i postavljen je na MQB-B platformu. Uz to, širi je od Passata, ali i kraći od aktuelne verzije modela Jetta.
Iako ima sportsku, nisku siluetu, koncept NMC prema rečima ljudi iz Volkswagena pruža komfor za pevoz pet odraslih putnika, uz zapreminu prtljažnika od 500 litara.
Automobil je pogonjen četvorocilindričnim 2.0 litarskim turbo-benzinskim TSI motorom sa 220 ks (162 kW), a snaga se prenosi na podlogu pomoću sedmobrzinskog DSG menjača sa duplim kvačilom.

Ovakva kombinacija u praksi omogućava da Volkswagen NMC od 0 do 100 km/h ubrza za 6,5 s i da dostigne maksimalnih 244 km/h.
Ubrzo nakon pekinške premijere koncepta NMC, pojavile su se i prve informacije o produkcijskoj verziji.

Kako piše magazin Automotive News, budući serijski model biće deo porodice sledeće generacije modela Jetta. S obzirom na sportski izgleda koncepta, sve ukazuje na to da je u pitanju VW Jetta CC.

Isti izvor navodi da će se produkcijska verzija pojaviti 2016. i da će se proizvoditi u Volkswagenovim fabrikama u Kini i Meksiku.

Pročitajte o konceptu Golfa R sa 400 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: