Šta je novo na modelu MINI Paceman?

Samo godinu i po dana nakon predstavljanja modela Paceman, MINI je izvršio prve intervencije na ovom krosoveru. Osim neznatnih kozmetičkih promena, unapređen je i enterijer automobila, a motori su dobil Euro 6 sertifikat.

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

14:04

Default images

Poput modela Countryman, i njegova verzija sa 3 vrata, MINI Paceman, pretrpeo je blagu restlizaciju. Ako ne možete da uočite razliku između prethode i nove verzije, to je zato što ih praktično i nema.

Osim novih 17 inčnih alu felni, koje su dostupne u svim verzijama ovog automobila, od sada će kod modela Cooper S i John Cooper Works (JCW) dnevna LED svetla i maglenke biti standardni deo opreme.
Kao i kod Countrymana, kupcima će biti dostupni novi opcioni ukrasni paket spoljašnjosti, Piano Black. Ovaj paket sastoji se od crnih, sjajnih elemenata oko farova, na spoljnim retrovizorima i krovu.

U ponudi su i dve nove boje eksterijera, Jungle Green i Midnight Grey.

Unutrašnjost je unapređena tako da su sportska sedišta za vozača i suvozača postala standardni deo opreme, a između ostalog redizajnirani su i detalji brzinomera i obrtomera, kao i otvori za ventilaciju koji su dobili hromiran ukrasne okvire.
MINI Paceman i dalje će biti dostupan sa tri benzinska i dva dizel motora, od kojih najsnažniji, četvorocilindrični 1.6 litarski turbo-benzinac sa 218 ks, pokreće model Paceman JCW.

Osim verzije Cooper S, čija je pogonska jedinica pojačana za 6 ks, tako da sada proizvodi 190 "konja", ostali modeli imaju motore nepromenjenih specifikacija. Cooper je pogonjen 1.6 litarskim turbo-benzincem sa 122 ks, Cooper D ispod haube ima 1.6 litarsku turbo-dizel jedinicu sa 112 ks, a Cooper SD 2.0 litarski turbo-dizelaš koji raspolaže sa 143 ks
Motori su povezani sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, dok je šestostepeni automatik dostupan kao opcija. MINI je saopštio i da su sve pogonske jedinice unapređene tako da zadovoljavaju Euro 6 norme emisija štetnih gasova.

Osveženi Paceman stiže u prodajne salone u julu 2014.

Saznajte više o unapređenom MINI-ju Countryman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: