Citroen najavio SUV baziran na modelu Peugeot 2008

Među brojnim premijerama pekinškog sajma automobila je i koncept Citroen C-XR. Reč je o malom SUV vozilu čija produkcijska verzija stiže u prodajne salone 2015.

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

11:55

Default images

Peugeot i Citroen i do sada su proizvodili gotovo identične modele koji pripadaju istom automobilskom segmentu, a najnoviji primer takvih vozila su Peugeot 108 i Citroen C1, koji su predstavljeni na auto-salonu u ženevi 2014. Iako zvanično ima oznaku konceptnog automobila, Citroen C-XR je gotovo spreman za proizvodnju, s obzirom da je dosta komponenti preuzeto od modela Peugeot 2008.

Vozilo je dugačko 4,26 m, široko 1,79 m, a visoko 1.56 m. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2,65 m i spada među najveća u ovom segmentu.

To je veoma značajno jer ova klasa krosovera obično ima manjal prostora za noge putnika koji sede pozadi.
Za pogon koncepta C-XR upotrebljen je 1.6 litarski benzinski THP 160 motor, opremljen stop-start sistemom koji dodatno smanjuje potrošnju goriva u gradskoj vožnji. Snaga se prenosi na prednje točkove pomoću automatskog menjača.

Automobil su zajednički razvili Citroen i kineski partner Dongfeng Motor Group, a očekuje se da će serijska verzija stići na tržište Kine2015. godine.

Francuski proizvođač za sada nije saopštio da li će i kada ovaj krosover ponuditi kupcima u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: