Specijalni Mustang povodom 50 godina postojanja modela

Ford će kupcima ponuditi posebnu, ograničenu seriju Mustanga GT podovom obeležavanja pola veka od predstavljanja prve generaciji ovog legendarnog modela.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

14:34

Default images

Specijalna verzija ima oznaku "50 Year Limited Edition" i bazirana je na najnovijem Ford Mustangu GT koji je predstavljen krajem 2013. godine.

Simbolično, biće izrađeno 1.964 primerka, s obzirom da se prvi Mustang pojavio na tržištu 1964. godine, a kupci će moći da izaberu između dve ponuđene boje, "Wimbledon White" bele i "Kona Blue" plave.
Jubilarana verzija Mustanga pogonjena je 5.0 litarskim atmosferskim V8 motorom sa 426 ks (313 kW) i 528 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

U ponudi će biti šestobrzinski manuelni i automatski menjač sa identičnim brojem stepena prenosa.
Automobil je opremljen 19 inčnim alu felnama, Pirelli P Zero gumama i Brembo kočnicama, dok je unutrašnjost je presvučena crno-belo kožom.
Ford Mustang GT "50 Year Limited Edition" imaće premijeru na auto-salonu u Njujorku, a u prodaji će se naći tokom jeseni, kada će biti poznata i njegova cena.

Pročitajte više o najnovijoj generaciji modela Ford Mustang.

Saznajte kako će Ford obeležiti pola veka od prvog Mustanga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: