Volfgang Dirhajmer ponovo preuzima Bentley i Bugatti

Volkswagen je saopštio da će Dirhajmer, koji je 2011-2012. bio na čelu kompanija Bentley i Bugatti, od juna 2014. ponovo zauzeti poziciju izvršnog direktora i predsednika ova dva proizvođača luksuznih automobila.

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

14:58

Default images

Volfgang Dirhajmer (55) će zameniti dosadašnjeg prvog čoveka te dve kompanije, imenjaka Volfganga Šrajbera, koji odlazi na drugu rukovodeću poziciju u okviru Volkswagen grupacije.

Dirhajmer je karijeru započeo u BMW-u 1986, gde je do 1998. obavljao različite menadžerske dužnosti. Sledeće, 1999. godine prelazi u Porsche, gde 2001. postaje član upravnog odbora zadužen za razvojne i istraživačke poslove.

U periodu dok se Dirhajmer nalazio na toj poziciji, Porsche je izbacio na tržište nove modele koji su značajno osnažili ovaj brend i doprineli rastu prodaje.

Volfgang Dirhajmer postaje izvršni direktor kompanija Bentley i Bugatti u 2011, a sa tog položaja u septembru 2012. odlazi u Audi na poziciju člana upravnog odbora koji je zadužen za tehnički razvoj, gde se zadržao do juna 2013. kada je smenjen.

Osim pozicije izvršnog direktora kompanija Bentley i Bugatti, Dirhajmer će nadgledati i poslovanje VW grupe na tržištima SAD i Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: