Corvette Stingray Z06 kabriolet

Chevrolet je ljubiteljima Corvette otkrio preliminarne detalje novog Z06 kabrioleta uoči zvanične premijere ovog modela na predstojećem njujorškom auto-salonu. Zahvaljujući moćnom V8 motoru sa preko 630 ks, američki proizvođač okarakterisao je ovaj model kao nasnažniji Chevrolet sa otvorenim korovom u istoriji kompanije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

13:38

Default images

Dizajn automobila preuzet je od kupea Corvette Stingray Z06, koji je promovisan u januara u Detroitu.

Neophodne prepravke obuhvatile su platneni sklopivi krov koji se može spustiti i podići i dok je automobil u pokretu, ali samo pri brzinama do 50 km/h.
Iako Chevrolet izrađuje top model Corvette Z06 sa otvorenim krovom još od 1963, u kompaniji kažu da je bio veliki izazov konstruisati ovako snažan automobil bez čvrstih krovnih nosača koji bi dodatno ojačali strukturu karoserije prilikom kočenja ili kretanja kroz krivine pri velikim brzinama.

Chevrolet tvrdi da zahvaljujući napretku tehnologije poslednjih godina, prilikom dizajniranja kabrioleta nisu bila neophodna nikakva dodatna konstruktivna ojačanja u odnosu na kupe verziju.
Za pogon je upotrebljen 6.2 litarski LT4 V8 motor sa kompresorom za koji u Chevroletu kažu da proizvodi "najmanje 634 ks i 861 Nm".

Motor je standardno povezan sa sedmobrzinskim manuelnom menjačem, dok je kao opcija u ponudi osmostepeni automatik.
U Chevroletu vole da naglase da je Z06 kabriolet superautomobil u svakom pogledu i da se nalazi u probranom društvu tek nekolicine kabrioleta koji su u stanju da isporuče više od 600 ks i preko 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Više tehničkih detalja, specifikacije i cena modela Corvette Stingray Z06 kabriolet biće poznati nakon njegove premijere.

Pogledajte galeriju fotografija Corvette Stingray Z06 kabriolet.

Pročitajte više o modelu Corvette Stingray Z06 kupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: