Za četiri godine isporučeno milion Dustera

Kompanija Renault proslavila je silazak sa proizvodne trake milionitog primerka modela Duster. Ovaj automobil se izrađuje u pet fabrika širom sveta, a u zavisnosti od tržišta, prodaje se pod oznakom brenda Dacia ili Renault.

Izvor: B92

Subota, 12.04.2014.

21:50

Default images

Prvi veliki jubilej u proizvodnji modela Duster obeležen je nakon samo četiri godine od njegovog pojavljivanja u prodaji.

Ovaj rezultat pokazuje da je Renault napravio dobar poslovni potez kada je svojevremeno odlučio da kupcima ponudi jeftini SUV koji će zadovoljiti njihove osnovne potrebe za terenskim vozilom.

Iako je kod nas, kao i u većem delu Evrope, Duster poznat kao model marke Dacia, u četiri od pet fabrika u kojima se proizvodi na njegovu masku hladnjaka postavlja se isključivo Renault značka.
Proizvodnja Dustera započela je 2010. u fabrici Dacije u Rumuniji. Duster je 2011. počeo da se izrađuje u Brazilu, kao Renault, a iste godine pokrenuta je proizvodnja u Rusiji, takođe u fabrici kompanije Renault.

Početkom 2012. Duster je počeo da silazi sa proizvodnih traka pogona u Kolumbiji, a polovinom iste godine započela je proizvodnja u Indiji. U obe fabrike automobil se izrađuje sa amblemom marke Renault.

Jubilarno, milionito vozilo proizvedeno je u brazilskoj fabrici.
Dacia Duster
Duster se danas prodaje u više od 100 zemalja na četiri kontinenta. Najviše automobila od početka proizvodnje plasirano je na rusko tržište, 151.633, dok je u Francuskoj prodato 145.612 jedinica.

Treće tržište po značaju je brazilsko. U toj zemlji do sada je isporučeno 117.303 Dustera. Nakon Brazila sledi Indija gde je prodato 85.974 automobila.

Zanimljivo je da je na probirljivom nemačkom tržištu plasirano 70.159 primeraka modela Dacia Duster, čime se ova zemlja našla na petom mestu u svetu po prodaji.

U 2013. godini golbalna prodaja modela Duster dostigla je 367.000 jedinica.

Vozili smo restilizovani Dacia Duster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: