Lexus kupcima: Otvorite oči, bolji smo od "nemaca"

Iako se ponekad čini da se nadmetanje na tržištu premijum proizvođača automobila odvija isključivo između nemačke trojke, u Lexusu ne misle tako. U najnovijoj reklami japanski proizvođač odigrao je oštro i bez pardona iskritikovao konkurenciju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.04.2014.

12:39

Default images

Kako sam kaže, da bi "hipnotisanim" kupcima "otvorio oči" i naveo ih da prilikom odluke o kupovini novog automobila uzmu u obzir i njihov model GS, Lexus se narugao nekim karakteristikama svojih rivala, Mercedesa E klase, Audija A6 i BMW-a Serije 5.

U reklami se kupcima postavlja pitanje, da li je to što E klasa ima kožne presvlake, A6 prednji pogon, a BMW 528i "moćni" četvorocilindrični motor zaista dovoljan razlog za kupovinu jednog od ovih modela. Sa druge strane ističu se šestocilindrični motor i osmobrzinski automatski menjač u Lexusu GS.

Pogledajte reklamu kojom je Lexus bacio rukavicu u lice svojim suparnicima:



Postavlja se pitanje da li će ovakvim marketingom Lexus uspeti da "probudi" uspavanu klijentelu koja mašta isključivo o nemačkim luksuznim automobilima, ili će postići kontraefekat.

Takođe, očekujemo da vidimo da li će Mercedes, Audi ili BMW reagovati na provokaciju i odgovoriti u sličnom maniru.

Pogledajte kako se odvijao "rat" reklamama koji je Jaguar započeo protiv Mercedesa:

Zašto je Jaguaru zasmetala Mercedesova kokoška?

Mercedes odgovorio na provokaciju Jaguara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: