Forester najbolji SUV u Australiji

Nova generacija Subarua Forester, prema uporednom testu objavljenom u februarskom broju australijskog dnevnika “The Daily Telegraph’s Carsguide”, ocenjena je najboljom među SUV-ovima srednjeg segmenta

Izvor: B92

Subota, 02.03.2013.

12:52

Default images

U istoj nedelji kada je Tojota lansirala svoj novi RAV 4, Pol Gover, jedan od najiskusnijih i najcenjenijih stručnjaka za automobilske testove u Australiji, ocenio je novi Forester bolje od konkurenata dajući mu 4,5 zvezdice.

RAV 4 dobio je 4, Honda “CR-V” ocenjena je sa 3,5 dok je Mazda CX-5 dobila 3 zvezdice. Gover je sumirao test Forestera rečenicom : “On je podigao lestvicu ostalim kompaktnim SUV-ovima lakoćom vožnje i svestranošću vrhunske klase”
Presuda nakon testiranja “RAV-a 4” glasila je: ”Ima mnogo poboljšanja ali nije tako dobar kao Forester” Sposobnost vuče kod dizela biće odlučujući faktor za mnoge, da izaberu Subaru”

Ocenjujući vozne sposobnosti, Gover je rekao da je RAV 4 unapređen “...ali ne može da dostigne poboljšanja kod novog Subaru Forestera koji pruža vrhunski užitak i izgleda prostranije u unutrašnjosti.” Na drumu, kaže, RAV 4 ga je razočarao, i dodaje: “Gotovo je sigurno da će RAV 4 postati lider prodaje u klasi, ali, za mene, nije tako dobar kao novi Forester.
Ostale karakteristike koje ih razlikuju svakako je nedostatak ocene “5 zvezdica” za bezbednost putnika kod RAV-a 4 na testu ANCAP, nedostatak rezervnog točka smanjenih dimenzija radi uštede prostora i veoma nizak kapacitet za vuču koji je kod RAV-a 4 sa dizel motorom 500kg u poređenju sa Foresterom dizel čiji je vučni kapacitet 1.800kg.

Doživljaj automobila različit je od zemlje do zemlje. Te razlike u doživljaju još su izraženije kada prelazimo sa kontinenta na kontinet. Recite nam u komentaraima šta mislite o zaključku iz Australije i koji model je po vašem mišljenju bolji - Forester ili Rav 4?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: