Jaguar F-Type Roadster

Jaguar je uoči početka auto-salona u Parizu objavio prvu fotografiju novog sportskog dvoseda, modela F-Type.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

10:20

Default images

Jaguar je najavio ovaj model još početkom aprila, kada je upriličio druženje sa novinarima na kojem je prikazan maskirani prototip F-Type. Tada je objašnjeno da će, za razliku od koncepta C-X16 Coupe, iz kojeg je izveden, serijski model najpre biti ponuđen kao roudster.

Jaguar neće odustati ni od kupea, pa će se verzija sa čvrstim krovom najverovatnije naći u ponudi krajem 2013. ili početkom 2014. godine.
Na osnovu oznake “S” koja se nalazi na maski hladnjaka automobila sa fotografije može se pretpostaviti da su ovi modeli opremljeni snažnijom verzijom novog Jaguarovog 3.0 litarskog V6 motora sa kompresorom, koji razvija 380 ks.

Kako je Jaguar već otkrio, osnovnu verziju modela F-Type pokretaće slabiji V6 sa 340 ks, dok će najsnažniji F-Type R ispod haube imati 5.0 litarski V8 čiju snagu Britanci još uvek nisu saopštili.

Zvaničnu svetsku premijeru Jaguar F-Type imaće na auto-salonu u Parizu, kada očekujemo i više tehničkih podataka o ovom modelu. Prodaja će početi u proleće 2013. godine.

Pogledajte Jaguarovu najavu modela F-Type.

Pročitajte o Jaguaru C-X75 sa 1.6 motorom i 507ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: