Peugeot Onyx koncept

Peugeot je za Sajam automobila najavio premijeru koncepta superautomobila Onyx. Zvaničnih informacija još uvek nema, ali nezvanično saznajemo da je u pitanju hibrid koji će razvijati blizu 400 ks.

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2012.

12:05

Default images

Peugeot, kao i druga dva velika francuska proizvođača, Citroen i Renault, teži da se u što boljem svetlu predstavi na domaćem terenu, na predstojećem auto-salonu u Parizu.

Tako je uoči početka ove manifestacije objavio fotografiju i kratki video kako bi nas pripremio za jedan od centralnih eksponata na svom štandu – koncept Onyx.
Pogledajte najavu prezentacije Peugeota Onyx:



U nedostatku zvaničnih informacija, u medijima koji prate automobilsku industriju pojavile su se i prve spekulacije o konceptu Onyx. Prema pisanju španskog Autobloga, reč je o hibridu kojeg, pored 1.6 litarskog THP motora sa 256 ks, pokreće i elektromotor snage 120 ks.

Koliko su ovi podaci tačni, saznaćemo već krajem septembra kada počinje Sajam automobila u Parizu 2012.

Pročitajte o Peugeotu 208 GTi.

Pročitajte o Peugeotu 208 XY.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: