Kakva je sudbina koncepta Estoque?

Lamborghini je na sajmu automobila u Pekingu predstavio SUV koncept Urus i objavio da planira da uvede još jedan serijski model u svoju gamu, što je ljubitelje ove italijanske marke navelo na zaključak da će koncept limuzine Estoque otići u istoriju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2012.

12:31

Default images

Lamborghini je na auto-salonu u Parizu 2008. godine prikazao koncept Estoque kojim je ovaj proizvođač najavio ulazak u segment sportskih četvoroseda sa 4 vrata, poput Poscheove Panamere ili modela Aston Martin Rapide.

Nakon svetske premijere, gotovo dve godine nije bilo ozbiljnijih pomaka ka serijskoj verziji, da bi upravo uspeh Panamere naveo šefove Lamborghinija da 2010. razmotre mogućnost proizvodnje ovog automobila.

U Lamborghiniju su u međuvremenu akcenat razvoja usmerili ka modelu Aventador koji pripada klasi automobila koji su karakteristični za ovaj brend.
Pojava koncepta Urus u Pekingu ponovo je uzburkala strasti zaljubljenika u Lamborghini.

Na pitanje novinara da li Urus nagoveštava odustajanje od Estoque-a, šef italijanskog proizvođača Stefan Vinkelman (Stefan Winkelmann) odgovorio je odrično.

“Dalji razvoj koncepta Estoque privremeno je odložen, iz nekoliko razloga, ali pre svega zbog nedostatka odgovarajuće platforme na kojoj bi bio baziran serijski model”, otkrio je Vinkelman.

S obzirom da su zvaničnici Lamborghinija tokom premijere Urusa najavili ovaj SUV kao svoj treći serijski model, kao i da se njegovo pojavljivanje na tržištu ne očekuje pre 2015, teško je verovati da bi Estoque uskoro mogao da dođe u fokus interesovanja italijanskog proizvođača.

Pročitajte o najnovijem konceptu Lambirghini Urus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: