Suzuki Swift - gradski samuraj

Suzuki Swift nove generacije se pojavio na tržištu sredinom prošle godine i, u odnosu na prethodnika, koji je bio prisutan šest godina na tržištu – porastao pomalo.

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2011.

09:18

Default images

To je i dalje automobil sa zaobljenom njuškom, uspravnim vetrobranom, krovom koji se spušta ka unazad i, kao katanom, odsečenim zadnjim delom.

Osim što je porastao u dužinu za 9 centimetara pa je sada dugačak 3,85m, zapravo su porasli i farovi koji su sada i duži i zašiljeniji, kao i nosić. Stesao se i u struku a bočna stakla, od kojih su zadnja zatamnjena, takođe deluju manja nego što je to slučaj kod „starijeg brata“.

Unutrašnjost Swifta u GS paketu opreme obiluje rešenjima koja se sreću u većim automobilima i u višem cenovnom rangu. Od startovanja „na dugme“, preko grejanih sedišta do digitalnog klima uređaja i tempomata sa komandama na upravljaču.



Motor ispod haube ima 1200 „kubika“ i 94 konja, ali i VVT - varijabilno otvaranje usisnih i izduvnih ventila. Odlično se „vrti“ i lepo vuče već od 1500, ali radost počinje tek od 3000 obrtaja. Potrošnja se kreće od 4,9 do 6,8 litara na sto kilometara, ali je teško ostati u tim okvirima jer vas sam izgled Swifta i zvuk motora tera da ovaj auto vozite na limitu i „obarate brzinske rekorde“ od semafora do semafora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: