Grand Scenic - korisni Francuz

Sa pojavom druge generacije Grand Scenica, Renault je odlučio da prvi u ovoj klasi ponudi vozilo sa dve različite dužine karoserije, kako bi širi broj kupaca mogao da odabere vozilo prema svojim potrebama. Standardni Scenic je dugačak 4,26m, a ovaj „veći brat“ 4,49m.

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2011.

18:31

Default images

Ovaj „dugajlija“ ima ukupno sedam sedišta. Ono što je prvi izmislio Opel i pokazao u Zafiri, uspešno je primenio i Renault. Dodatna dva sedišta se kriju u patosu i vade se prilično lako. Istina, na njima nema mesta za odrasle, već samo za mališane, a i tada, srednja, klizna sedišta treba pomeriti malo u napred kako bi putnici u trećem redu imali mesta za noge.

Scenicov adut je mnoštvo praktičnih detalja među kojima se, pre svega, ističu ostave i pregrade koje se nalaze svuda po vozilu.



U testiranom modelu nalazi se poznati Renaultov 1.9 dci motor snage 120ks. On je kasnije postao i jači za deset „konja“, ali je i u ovoj verziji bio više nego dovoljan izbor motorizacije.

Potrošnja po gradu se kreće oko „osmice“, a na otvorenom putu smirenom glavom, hladnim srcem i laganom nogom možete spustiti potrošnju do blizu 5 litara na 100 kiilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: