Legendarna Vespa od sada i na struju

Tačno godinu dana nakon što je Piaggio najavio lansiranje električne Vespe, italijanski proizvođač predstavio je na sajmu motocikala u Milanu produkcijsku verziju popularnog skutera sa pogonom na struju.

Izvor: B92

Petak, 10.11.2017.

11:37

Legendarna Vespa od sada i na struju

Vespa Elettrica, kako je zvaničan naziv ovog skutera, može da pređe oko 100 km sa punim baterijama.

Da bi se baterije ponovo napunile do maksimuma, potrebno je 4 sata punjenja na običnoj kućnoj utičnici.
Piaggio je bio iskren u svom saopštenju potencijalnim kupcima, najaviviši da je očekivani vek trajanja baterija 10 godina.

Osim toga, kompanija je iznela i podatak da će nakon 1.000 ciklusa punjenja kapacitet baterija iznostiti 80% početnog kapaciteta, što znači da će i autonomija u vožnji posle tog perioda biti smanjena na 80-ak km.
Što se tiče dizajna, proizvođač je ostao veran prepoznatljivom izgledu Vespe, a električna verzija razlikuje se od klasičnih po svetlo plavim detaljima na spoljašnjosti.

Kupci će, inače, moći da biraju između sedam osnovnih boja spoljašnjosti, a na promotivnim fotografijama prikazana je Vespa u srebrnoj boji.
Sve bitne informacije za vožnju, dostupne su na 4,3 ičnom TFT displeju u boji koji se nalazi na centralnom delu upravljača.

Na raspolaganju je i Bluetooth konekcija koja omogućava povezivanje uređaja sa smartfonom.
Piaggio je najavio da će nakon modela Vespa Elettrica, ponuditi tržištu i varijantu Elettrica X sa produženom autonomijom u vožnji, zahvaljujući dodatnom malom benzinskom agregatu koji isključivo služi kao generator električne enrgije.

Vespa Elettrica X biće u stanju da sa punim baterijama i rezervoarom benzina pređe oko 200 km. Cene za sada nisu poznate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: