Gde je predsednička limuzina dok je Tramp u Air Force 1

Donald Tramp je na dvanaestodnevnoj turneji po zemljama jugoistočne Azije, a na tom putovanju ga pored brojnih pripadnika američke Tajne službe prati i konvoj vozila iz predsedničkog obezbeđenja, uključujući čuvenu limuzinu nazvanu “Zver” (The Beast), koju za predsednika SAD specijalno izrađuje Cadillac.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.11.2017.

12:46

Gde je predsednička limuzina dok je Tramp u Air Force 1
Prva 'Zver' iz 2009. godine

I dok se osoblje Bele kuće prevozi u predsedničkom avionu Air Force 1, za limuzine i druga blindirana vozila iz Trampove pratnje rezervisan je transportni Boeing C-17 Globemaster.

Upravo je američka Tajna služba, koja je zadužena za bezbednost predsednika SAD, na svom Tviter nalogu objavila fotografije na kojima se vidi kako se prevoze ova vozila u trupu ogormne letilice. Među SUV vozilima iz predsedničkog konvoja vidi se i par primeraka pomenute “Zveri”. Ovaj Cadillac je prvi put predstavljen 2009, kao predsednička limuzina Baraka Obame, a veruje se da je za potrebe Bele kuće izrađeno najmanje 12 primeraka.

Mnogi tehnčki detalji o automobilu kriju se od javnosti iz bezbednosnih razloga, a spekuliše se da je maksimalna brzina vozila svega oko 100 km/h, zbog prevelike mase, dok se, navodno, prosečna potrošnja kreće od 30-60 l/100km.

Cadillac radi na nasledniku prve “Zveri”, koja se po dizajnu neće mnogo razlokovati od prethodne.
Maksirani naslednik je u pripremi (Foto: Motor1.com)
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: