Krenuli autobusom na aerodrom, umalo da ih pregazi voz

Vozač autobusa koji saobraća do varšavskog aerodroma Modlin pokušao je da prođe vozilom u kome se nalazilo 40 putnika preko pružnog prelaza dok su se rampe spuštale. Ako mislite da je već to dovoljno suluda odluka, pogledajte video do kraja.

Izvor: B92

Utorak, 03.10.2017.

09:42

Krenuli autobusom na aerodrom, umalo da ih pregazi voz
Screenshot YouTube

Pružni prelazi su i po samoj definiciji potencijalno opasna mesta, s obzirom da se na tim tačkama železnički i drumski saobraćaj ukrštaju u istom nivou. Situacija je nešto bezbednija tamo gde postoje rampe i odgovarajuća svetlosna signalizacija, koji treba da spreče vozila da se nađu na šinama u trenutku prolaska voza.

Ipak, kao i u većini saobraćajnih nezgoda, ljudski faktor je najslabija karika u lancu. Da je poštovao propise, vozač ovog autobusa u Poljskoj zaustavio bi vozilo kada je video crveno signalno svetlo ispred rampe, ili bi barem to učinio kada rampa počne da se spušta.

Međutim, on je ignorisao i jedno i drugo, da bi se na kraju zatekao sa autobusom punim putnika "zarobljen" između rampe i pruge, dok se voz približava. Usledio je tragikomičan pokušaj da se upozori mašinovođa voza, nakon čega je, na sreću, voz samo okrznuo autobus.

Pogledajte video: Incident na pruzi u blizini Varšave dogodio se krajem septembra, a kako pišu lokalni mediji u njemu nije bilo povređenih.

U autobusu je bilo 40-ak putnika, dok se u vozu se nalazilo preko 200 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: