Platio 2,1 milion evra Ferrari koji ne sme da se vozi

Prototip modela LaFerrari dobio je novog vlasnika na prodajnoj aukciji kuće RM Sotheby’s, ali on neće moći da ovaj automobil vozi na javnim saobraćajnicama.

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

13:43

Platio 2,1 milion evra Ferrari koji ne sme da se vozi
Foto: RM Sotheby’s

Ferrarijev poslednji top model, LaFerrari, pojavio se 2013. godine i vrlo brzo je rasprodat, s obzirom da je proizvodnja bila ograničena na samo 499 jedinica.

Automobil koji je na prodaju ponudila kuća RM Sotheby’s, potiče iz 2012. i spada u nekoliko pretprodukcijskih primeraka. To je i jedan od prvih LaFerrarija koji je ikada napravljen u Maranelu, a kompanija ga je koristila na zatvorenim ekskluzivnim prezentacijama za kupce, koje su organizovane 2013. godine.

Ovaj pretprodukcijski primerak nalazi se i na skoro svim originalnim promotivnim pres fotografijama LaFerrarija.
Foto: RM Sotheby’s
Nedavno je prvi put ponuđen na prodaju, a Ferrari je od budućeg vlasnika zatražio da potpiše da je upoznat sa tim da je vozilo namenjeno samo za izlaganje, a ne i za vožnju, s obzirom da nikada nije izvršena homologacija.

Inače, cena od 2,1 miliona evra znatno je veća od one po kojoj je prodavan produkcijski LaFerrari, a koja je startovala od 1,2 miliona evra. U međuvremenu, ovom modelu cena je porasla, pa se retki primerci koji se mogu naći na tržištu prodaju i za nekoliko puta veću sumu novca.
Foto: RM Sotheby’s
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: