La Ferrari prodat za rekordnih 10 miliona dolara!

Poslednji, 210. primerak Ferrarijavog modela LaFerrari Aperta dostigao je rekordnu cenu na aukciji koja je organizovana u dobrotvorne svrhe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.09.2017.

15:27

La Ferrari prodat za rekordnih 10 miliona dolara!

Italijanski proizvođač prvobitno je planirao da proizvede 209 LaFerrarija sa otvorenim krovom, a predviđeno je da devet automobila ostane u vlasništvu Ferrarija i da se koristi u promotivne svrhe.

Ipak, kompanija je odlučila da napravi još jedan, 210. LaFerrari Aperta čijom bi se prodajom prikupila sredstva za dobrotvorni fond “Save the Children”.
Automobil je ofarban u Rosso Corsa nijansu crvene, sa belim trkačkum prugama po sredini karoserije.

U unutrašnjosti dominira luksuzna crna Alcantara, sa crvenim štepom, prošarana detaljima od ugljeničnih vlakana.
Iako je kuća RM Sotheby’s pre aukcije procenila da će automobil dostići cenu između 3,6 i 4,8 miliona dolara, prodat je za daleko veću sumu novca – 9,98 miliona dolara.

Time je nadmašen prošlogodišnji rekord koji je držao poslednji izrađeni primerak modela Ferrari LaFerrari Coupe, a koji je prodat na aukciji za 7 miliona dolara.
LaFerrari Aperta ima isti pogonski sistem kao i Coupe varijanta, što znači da raspolaže sa 963 ks koje dobija od V12 benzinca uparenog sa elektromotorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: