Poslednje pripreme pred premijeru: Lambo SUV na Ringu

Lamborghini Urus snimljen je tokom završnih testova na stazi Nirburgring.

Izvor: B92

Petak, 11.08.2017.

12:31

Poslednje pripreme pred premijeru: Lambo SUV na Ringu
Screenshot YouTube/Motor1

U iščekivanju svetske premijere, koja bi mogla da se dogodi već u septembru, na sajmu automobila u Frankfurtu, Lamborghinijev SUV model još jednom je izašao na Nirburgring radi kontrolnih testova i finih podešavanja vozila.

Kao i do sada, Urus je snimljen sa potpuno "maskiranom" karoserijom ispod koje se krije dizajn zasnovan na koceptnoj verziji ovog automobila iz 2012: Ako je dizajn donekle još uvek tajna, podaci o pogonskom agregatu nisu.

U maju su iz Lamborghinija potvrdili da će Urus dobijati snagu od 4.0 litarskog bi-turbo V8 motora sa 650 konjskih snaga. Verzija sa ovim agregatom pojaviće se u prodajnim salonima 2018. godine, a u 2019. u planu je i plug-in hibridni model.
Screenshot YouTube/Motor1
Lamborghini ima velika očekivanja od lansiranja SUV modela, s obzirom na rastuću popularnost ove vrste automobila u svetu. U toj kompaniji očekuju da će već u 2018. izraditi 1.000 primeraka Urusa, dok će 2019. godišnja proizvodnja porasti na 3.500 vozila.

Lamborghini planira da u budućnosti polovinu proizvodnje čini SUV model, dok će drugu polovinu činiti tradicionalni supersportski automobili (Aventador i Huracan) u kupe i kabriolet verzijama. Kada se 2018. nađe u prodaji, Urus će koštati oko 200.000 evra.
Lamborghini Urus koncept iz 2012.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: