Novi Nissan Leaf debituje u 2017. / FOTO

Nissan je objavio prvu "tizer" fotografiju kojom ovaj proizvođač najavljuje drugu generaciju svog električnog modela.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2017.

11:28

Novi Nissan Leaf debituje u 2017. / FOTO

Posle sedam godina, koliko je prošlo od lansiranja prve generacije Leafa, došlo je vreme za novi Nissanov model na struju.

Sudeći prema prvoj fotografiji, na kojoj se vidi detalj fara automobila, novi Leaf ima znatno moderniji dizajn od prethodnika koji je do sada prodat u preko 260.000 primeraka širom sveta.

Zvanični tehnički detalji nisu poznati, ali očekuje se da će Nissan Leaf za 2018. biti dostupan u dve verzije, sa litijum-jonskih baterijama od 40 kWh i od 60 kWh. Model sa baterijama većeg kapaciteta trebalo bi da ima autonomiju preko 500 km sa jednim punjenjem.

Ranije je prvi čovek kompanije, Karlos Gosn, potvrdio da će Leaf imati neku vrstu auto-pilota, koju Nissan naziva ProPilot. Ova tehnologija omogućiće da se automobil na autoputu kreće bez pomoći vozača.

Nissan je najavio da će tokom leta postepeno otkrivati izgled nove generacije modela Leaf kroz niz "tizer" fotografija, pre zvanične premijere ovog vozila koja će se najverovatnije dogoditi na auto-salonu u Frankfurtu, u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: