Kako VW pokušava da rasproda sporne dizelaše u SAD

Kako bi prodao kontigent od 11.000 novih vozila iz 2015. koja su bila pogođena dizel skandalom, Volkswagen je ponudio ove automobile po cenama koje su niže i do 8.500 dolara.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.04.2017.

11:32

Kako VW pokušava da rasproda sporne dizelaše u SAD

Kada je u jesen 2015. u SAD izbila afera nakon što je utvrđeno da je Volkswagen varao na testovima emisije izduvnih gasova dizel vozila, novi, do tada neprodati automobili povučeni su iz salona.

U međuvremenu, nemački proizvođač modifikovao je problematična vozila kako bi zadovoljila emisione standarde koji važe u Sjedinjenim Državama i ponudio ih kupcima, ali je naišao na novu prepreku.

Naime, problem je kako nekom prodati automobil čiji je imidž u javnosti narušen a, iako se vodi kao nov, iz fabrike je izašao pre dve godine. Zbog toga je Volkswagen snizio cene ovih vozila sa TDI motorima za 8.500 dolara, a u nekim slučajevima ponudio je kupcima i beskamatno finansiranje na 72 meseca.

Na lageru je trenutno oko 11.000 automobila Golf, Golf karavan, Jetta, Passat, Beetle i Beetle kabriolet, ali veliko je pitanje koliko će vozila biti prodato čak i uz navedene pogodnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: