Opelov novi SUV je Grandland X

Nastavljena je Opelova ofanziva novih modela u 2017. Posle Insignije i modela Crossland X stigao je novi kompaktni SUV.

Izvor: B92

Sreda, 19.04.2017.

09:46

Opelov novi SUV je Grandland X

Grandland X je po dimenzijama pozicioniran iznad Crosslanda X.

Automobil je dugačak 4.477 mm (oko 25 cm duži od modela Crossland X), širok 1.844 mm i visok 1.636 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.675 mm.

Pogledajte promotivni video: Vozilo je razvijeno u saradnji sa kompanijom Peugeot-Citroen, ali dizajn spoljašnjosti ne odstupa od Opelovog stilskog jezika koji je karakterističan za najnoviju generaciju vozila ovog proizvođača.

Prednji deo automobila dosta podseća na manji Crossland X, naročito kada se posmatra maska hladnjaka i farovi sa prepoznatljivim LED "potpisom", dok su stop svetla sličnija onima na Astri.
Opel Grandland X nudi dovoljno prostora u kabini za komforan boravak 5 putnika. Kada je reč o prtljažnjiku, proizvođač nije saopštio podatak o osnovnoj zapremini, ali se pohvalio da se obaranjem sedišta dobija do 1.652 litra korisne zapremine.
Među sadržajima koji će biti dostupni kupcima navode se, između ostalog, specijalna, ergonomska prednja sedišta, grejani volan i bežično punjenje smartfon uređaja.

Opelov IntelliLink multimedijalni sistem biće na raspolaganju kao standardna opcija.
Grandland X stiže sa brojnim savremenim sistemima asistencije i bezbednosnim tehnologijama, kao što su sistem automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara, napredna asistencija prilikom parkiranja, upozorenje na pospanost vozača i adaptivni tempomat sa detekcijom pešaka.

Podaci o motorima za sada nisu objavljeni, ali je poznato da automobil neće biti dostupan u verziji sa pogonom na sva 4 točka.
Opel Grandland X imaće sajamsku premijeru na auto-salonu u Frankfurtu u septembru 2017, a u prodajne salone stiže do kraja godine.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: