Koji automobil troši najviše goriva – guta litar benzina na svaka dva kilometra

Vlasnici ovog modela šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka javljali su neverovatne podatke, a prosek potrošnje na 100 km bio je oko 43 litra.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.09.2022.

10:46

Koji automobil troši najviše goriva – guta litar benzina na svaka dva kilometra
Foto: Stephen Bridger/Shutterstock

Chevrolet Camaro 1966. predstavljen kao odgovor na popularni Ford Mustang. Prva generacija Camara, koja se proizvodila u SAD od 1966. do 1969, imala je u sebi sve ono po čemu je jedan takav automobil iz šezdesetih godina prošlog veka poznat, uključujući i raskošnu potrošnju goriva.

Mnogi su se šalili da je uz posedovanje Camara trebalo zakupiti i benzinsku stanicu, ali potrošnja goriva nije bila šala.

Bazični Camaro imao je redni 3.8 litarski motor sa šest cilindara i 140 KS, uparen sa manuelnim menjačem sa tri stepena prenosa. Ugradnjom V8 motora (SS verzija) sa 6.5 litara i 350 KS dolazimo do fascinantne brojke.

Vlasnici ovog modela šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka javljali su neverovatne podatke, a prosek potrošnje na 100 km bio je oko 43 litra. Odnosno litar goriva na malo više od dva kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: