Saab je propao 2011, ali i dalje možete kupiti nov auto ovog brenda

Zaljubljenike u nekada čuvenu švedsku marku obradovaće vest da jedan prodavac iz Italije u svom salonu i dalje nudi "nov" Saab 9-3 karavan.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 09.12.2018.

09:00

Saab je propao 2011, ali i dalje možete kupiti nov auto ovog brenda

Proizvodnja originalnih Saab modela prestala je još 2011, da bi kompanija ubrzo proglasila bankrot.

Iako je kineski NEVS kasnije kupio prava na proizvodnju modela 9-3, koji je transformisao u električni automobil, ovoj kompaniji nije dozvoljeno da na svoja vozila stavlja značku Saab, pa se može reći da se švedski auto-brend praktično ugasio još pre 6-7 godina.
Zaljubljenici u Saab teško su primili ovu vest, ali bi jedan od njih ipak mogao da se usreći ako skokne do nekadašnjeg italijanskog dilera vozila švedskog proizvođača firme "Zanetti Omero & C".

Naime, ovaj prodavac iz grada Pordenone i dalje u ponudi ima jedan Saab 9-3 karavan koji je nabavio pre nego što je švedski proizvođač propao.

U oglasu se ne navodi kada je vozilo tačno proizvedeno, ali pretpostavlja se da je automobil 2011. godište.
Tehnički, ovaj auto nije zaista nov, pošto je napravljen pre 7 godina, a i na kilometar satu piše da je prešao 90 km, ali je to ipak nešto najpribližnije novom Saab-u što možete očekivati u 2018.

Metalik crni Saab 9-3 karavan ima paket opreme Vector koji između ostalog obuhvata i automatsku "klimu", delimično kožna sedišta, parking senzore, tempomat, kožom obložen multifunkcionalni volan, grejanu šoferšajbnu, alu felne...
U pitanju je 1.9 TtiD4 turbo dizelaš Euro 5 sa 131 ks, a motor je povezan sa 6-brzinskim manuelnim menjačem.

Ako se pitate zašto još nije prodat, odgovor se možda krije u ceni s obzirom da prodavac za njega traži 31.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: