Lamborghini Urus bi da bude novi kralj Nirburgringa

Na papiru, Lamborghinijev SUV ima fantastične performanse. Sada treba da ih potvrdi na mestu na koje dolaze svi sportski automobili kako bi se dokazali – na Nirburgringu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.12.2017.

12:42

Lamborghini Urus bi da bude novi kralj Nirburgringa

Lamborghini je početkom decembra, prilikom predstavljanja super SUV modela Urus, objavio da ovaj automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,6 s i da može da razvije maksimalnih 305 km/h.

Uz pedigre koji sa sobom nosi svaki automobil sa amblemom bika, to je sasvim dovoljno za pokušaj obaranja rekorda na stazi Nirburgring, kada su u pitanju produkcijska SUV vozila.

Kako piše magazin Car, pripreme za ovaj podvig su već u toku, a da bi postao novi kralj “zelenog pakla” u svojoj klasi vozila, Urus će morati da nadmaši rezultat 7:51.7.

Naime, to je trenutno najbolje vreme staze za serijska SUV vozila, a rekord star nekoliko meseci drži Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Inače, drugi rezultat svih vremena ostvario je Porsche Cayenne Turbo S (7:59.74), a treći Range Rover Sport SVR (8:14).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: