Porsche neće na sud, kupuje klijentima naočare za sunce

U jednoj od najneobičnijih vansudskih nagodbi, Porsche se obavezao da vlasnicima određenih modela ove marke u SAD isplati novac - za kupovinu naočara za sunce.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.08.2017.

09:56

Porsche neće na sud, kupuje klijentima naočare za sunce

Vansudske nagodbe nisu retkost ni u auto-industriji, s obzirom da je i proizvođačima automobila bitno da eventualne probleme sa kupcima reše bez mnogo buke i talasanja. Ipak, detalji jedne takve nagodbe dospeli su u javnost.

Navikli smo da se u sličnim sporovima govori o sumama koje su izražene u hiljadama ili desetinama hiljada dolara, evra... Međutim, nagodba koju je Porsche postigao sa članovima jednog američkog udruženja vlasnika automobila ove marke, podrazumeva novčanu kompenzaciju u visini između 50 i 175 dolara, piše Motor Trend.

Zvuči neverovatno, ali navedena suma biće isplaćena vlasnicima Porschea za kupovinu naočara za sunce.

Naime, pomenuto udruženje tužilo je nemačkog proizvođača zato što komandna tabla na automobilu reflektuje previše svetla na vetrobransko staklo i tako zaslepljuje vozače. U tužbi se navodi da ovaj problem može uticati na bezbednost u vožnji i izazvati saobraćajnu nezgodu.

Iako je Porsche u svom saopštenju naveo da zbog toga nije zabeležena ni jedna nesreća u SAD, ipak je pristao da vlasnicima automobila isplati određenu novčanu sumu kako bi nabavili sunčane naočare i zaštitili se od refleksije.

Pravo na nadoknadu u visini 50-175 dolara imaju vlasnici svih Porschea u SAD kupljenih u periodu 2007–2016, pod uslovom da im je enterijer izrađen u jednoj od sledećih nijansi: Cognac, Luxor Beige, Natural Brown, Platinum Grey ili Sand Beige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: