Lančana reakcija: Nasilje na putu rađa samo još nasilja

U ekstremnim situacijama stvarnost postaje kao scena iz lošeg akcionog filma, sa tom razlikom što ovde dolazi do pravih lomova kostiju i do teških povreda.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 24.06.2017.

11:15

Lančana reakcija: Nasilje na putu rađa samo još nasilja
Screenshot YouTube

Autoput u Kaliforniji bio je poprište potpuno besmislenog udesa koji je mogao lako da se izbegne da su se strasti smirile na samom startu. Međutim, kako je učesnicima u incidentu nedostajalo zrnce zdravog razuma, stvari su eskalirale do neslućenih razmera.

Događaj je snimljen kamerom iz automobila koji se kretao iza: Prema rečima svedoka, sve je počelo tako što je vozač sedana slučajno "isekao" motociklistu, a ovaj nije hteo da mu ostane dužan...

Iz policije su izjavili da tragaju za motociklistom koji je napustio mesto udesa, a da je vozač iz prevrnutog pik-apa, koji je u incident uvučen tuđom krivicom, završio u bolnici, ali će se oporaviti.

Treba da znamo da agresivno ponašanje pojedinih vozača u saobraćaju nema veze sa nama. Nije to ništa lično. Ljudi imaju razne probleme i često ne znaju kako da ih reše.

Jedno od najlakših kratkoročnih rešenja je bahato ponašanje u saobraćaju. Ipak, onog trenutka kada odlučite da se umešate, stvari postaju lične, odnosno vi postajete meta koju je bahati vozač tražio. Posle toga stvari mogu postati znatno komplikovanije, sa znatno ozbiljnijim posledicama.

Naravoučenije je da treba da učinimo sve kako bismo izbegli konflikte u saobraćaju jer nasilje rađa još nasilja. Kada ne znamo kako to da učinimo, najbolje je samo da pomislimo na osobe do kojih nam je stalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: