Naleteo na rupu na putu, tužio grad, dobio 10.000 funti

Sigurno ste bar jedanput čuli priču vlasnika automobila koji se požalio da je njegovo vozilo pretrpelo oštećenje nakon što je naišao na rupu u asfaltu. Sličan peh dogodio se jednom vozaču Ferrarija iz Engleske, koji je odlučio da presavije tabak i tuži nadležne u gradu u kome se desila nezgoda.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2017.

11:25

Naleteo na rupu na putu, tužio grad, dobio 10.000 funti
Foto: B92 (ilustracija)

Da sa incidenti sa takozvanim "udarnim rupama" ne dešavaju samo u manje razvijenim zemljama, pokazuje vest koja nam stiže iz Engleske.

U maju 2016. Skot Nikolas je svojim Ferrarijem 458 naleteo na jednu takvu rupu u Piterborou.

"Bio je mrak, 10 i 30 uveče, kada sam osetio da je moj automobil udario u nešto na putu. Istog trenutka od siline udara aktivirao se bočni vazdušni jastuk na mestu suvozača i zamalo se nisam slupao. Pomislio sam da sam sigurno udario u nešto, ali sam se zaprepastio kada sam izašao i video da je u pitanju rupa u asfaltu", priseća se Nikolas.

On tvrdi da je zbog trenutnog gubitka kontrole nad automobilom lako mogao da se sudari sa vozilima iz suprotnog smera, da je neko naišao u tom momentu, ali na sreću to se nije dogodilo.

Osim štete izazvane aktiviranjem vazdušnog jastuka, koja je procenjena na 6.000 funti, oštećena je i desna alu felna koja košta oko 3.000 funti i koju je bilo potrebno zameniti, a nakon svega bilo je potrebno izvršiti i centriranje trapa. Pored toga, automobil nije bio u voznom stanju bar tri meseca, dok nisu stigli naručeni rezervni delovi. Zbog svega što mu se desilo, vlasnik Ferrarija je odlučio da pravdu potraži na sudu.

Tužio je grada Piterboro, u čijoj nadležnosti je put na kome se dogodila nezgoda. Nakon nekoliko meseci suđenja, doneta je presuda u njegovu korist, pa grad morao da mu isplati 10.000 funti.

Ipak, Nikolas tvrdi da ga novac ne interesuje i da će ga donirati u dobortvorne svrhe.

"Ovde se uopšte ne radi o parama, bila je to stvar principa", izjavio je nakon okončanja postupka.

"Tokom suđenja pokušali su na sve načine da izbegnu plaćanje štete, čak su tvrdili da supersportski automobil kao što je Ferrari ne bi ni trebalo da se vozi javnim saobraćajnicama", požalio se Nikolas.

Suma od 10.000 funti je najveća odšteta koju je grad Piterboro do sada morao da plati nekom vlasniku automobila za štetu izazvanu "udarnom rupom" na putu, kazao je portparol gradskih vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: