Kako izbeći gradsku gužvu na originalan način

Na prvi pogled ovaj Jeep izgleda kao svaki drugi, ali pritiskom na dugme teleskopske “noge” se izvlače i podižu vozilo na takvu visinu da bez problema može da prelazi preko drugih automobila.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.03.2017.

12:38

Kako izbeći gradsku gužvu na originalan način
Screenshot YouTube

Američka kompanija Hum osmislila je zanimljiv način kako da reklamira svoje proizvode i usluge, koji se uglavnom odnose na dijagnostičke uređaje, ali i na praćenje ukradenih vozila i pomoć vozačima u nevolji na putu.

Ugradili su specijalno hidraulično ogibljenje u jedan Jeep, koje mu omogućava da se izdigne i bukvalno pređe preko drugih automobila zaglavljenih u koloni.

Pogledajte kako ova dovitljiva ideja funkcioniše u praksi: Iako izgleda zanimljivo, ovo rešenje ostaće ipak samo na nivou zabavnog eksperimenta u reklamne svrhe.

Osim što bi iz bezbednosnih razloga ovakvo vozlo praktično bilo nemoguće atestirati za upotrebu u javnom saobraćaju, potencijalne kupce odvratila bi i visoka cena modifikacije, ali i velika masa od oko 4 tone, koja bi automobil koji "preskače" druga vozila učinila prilično nefunkcionalnim za svakodnevnu vožnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: